[...] - 100 B: 41 Tł: 13 WW: 90 kcal: 639 + czosnek do smaku wiadomo najpierw warzywka smażymy, potem tuńczyka dorzucamy smażymy/dusimy czosnek do smaku, następnie zalewamy śmietaną i na końcu dodajemy ugotowany makaron :) Wnioski moje są jeszcze takie, że tylko WW muszę kupic a białeczko nie. Zmieniony przez - Ko_zlik w dniu 2010-03-03 00:44:05
Oto moja dieta redukcyjna którą stosuję cały rok z przerwami? Poniedziałek 4 Mleko spożywcze 1,5 % tłuszczu 1 582 Płatki owsiane 742 Rodzynki suszone ok. 10 . . ŁĄCZNIE: ok. 11 TRENING 337 Tuńczyk w wodzie 2 520 Ryż biały 689 Kukurydza konserwowa 20-40 633 Pomidor min . po . treningu . ok. 12:30 z tego zrob salatke . . . . . ŁĄCZNIE: 156 Mięso z [...]
Jesteś długi jak miesiąc i cienki jak wypłata? Popraw swoją dietę, zaprzyjaźnij się ze sztangą i zamknij usta wszystkim, którzy kpią z Twojego wyglądu ! NIE TYLKO FACECI Z NADWAGĄ MARZĄ O TYM, BY MIEĆ UMIĘŚNIONĄ, PROPORCJONALNĄ SYLWETKĘ, Z KTÓREJ BYLIBY DUMNI NA PLAŻY I W SYPIALNI. Ich pragnienie posiadania muskularnej klatki piersiowej, [...]
[...] ziemniaków, kukurydzy, biały ryż (z wyjątkami), potrawy mączne 5. spożywanie węglowodanów, które mają pozytywny wpływ na poziom cukru IG<50 a w szczególności makaron sojowy, soczewicę, groch, fasole, warzywa zielone itp. 6. rezygnacja ze złych tłuszczy (masło, smalec, oleje rafinowane) na korzyść dobrych (oliwa z oliwek [...]
[...] i oliwę, całość wymieszaj. Sos dodaj na patelnię, i całość ponownie wymieszaj. Poczekaj minutę i dorzuć porwany na drobno szpinak, a po kolejnej minucie ugotowany makaron. Przemieszaj, przełóż na talerz, posyp ricottą i uprażonymi na suchej patelni posiekanymi orzechami. O b i a d / 1 5 : 0 0 -1 5 : 3 0 + H M B i B C A A [...]
Prosze o sprawdzenie ponizszej diety(2 wersje, poniewaz druga ma inne zrodlo nasyconych, pewniejsze niz maslo). Zalezy mi na opini specjalistow, gdyz wiem ze low carb zle ulozony moze byc niezdrowy. Zdecydowalem sie na niego z celow zdrowotnych bo wegle nie za dobrze znosze. Troche info: Bialko zwierzece 2,5g/kg WW 100g(w sumie tylko z 100g [...]
Witam, Chciałbym dać dietę do oceny, moja waga 69kg :/ , wzrost 181cm Dni treningowe są we wtorki, czwartki i soboty, a w poniedziałek i środę chodzę na Muay thai. A więc wygląda ona tak: Poniedziałek: Śniadanie: Płatki owsiane 90g Jogurt naturalny 2% 325g Jabłko 175g Orzechy nerkowca 25g II śniadanie: Chleb żytni razowy 140g Jajo kurze całe 2szt [...]
[...] Dżem truskawkowy niskosłodzony ok. 2 małych łyżek (15g.) Posiłek taki jest bogaty w białko i węglowodany, i posiada bardzo niską ilość tłuszczy. Przygotowywuje się szybko (makaron w zależności od rodzaju gotuje sie 4-10 min). No a przy tym jest raczej neutralny zapachowo, gdy po posiłku zjemy gumę wszystko powinno być w normie .. Podsumowywując [...]
[...] powoli zamienia sie w energie. w rezultacie pokarm zaczyna odkładać sie w formie tłuszczu. Nie ma żadnych zbóż wysoce wskazanych dla osób z tą grupa krwi. Moją one jeść makaron z gryki, karczocha jerozolimskiego, mąki ryżowej lub quinoa. CHociaż produkty owsiane są na liście produktów niewskazanych dla grupy 0, można podjadac je czasami, o [...]
[...] białka/węgli/tłuszczy. Nie używam przetworzonych produktów - wszystko staram się robić sam (pieczenie / na parze - nie chcę smażyć), węgle są pełnowartościowe - kasza, ryż, makaron brązowy, chleb pełnoziarnisty, a białko pochodzi z mięs, ryb, nabiału + odżywka WPC UNS . Czy taka dieta ma szansę powodzenia i pomoże mi w osiągnięciu celu, którym [...]
Witam chciałbym żeby ktoś kto się zna rzucił okiem na dietkę którą ułożyłem ... może coś by podpowiedział co by można było poprawić :) Wiek 22lata waga 66kg (teraz ok. 68, ale obliczałem zapotrzebowanie na 66kg) wzrost 175cm treningi 4 razy w tyg bjj, treningi w domu bardziej siłowe 3/4 razy w tyg, bieganie, rower, basen, drążki na świeżym [...]
[...] dziennego zapotrzebowania Źródło białka: WPC Protein ECONO 70 v2, mleko(jako dodatek do owsianki) Węglowodany- 70g, 22% dziennego zapotrzebowania Źródło węglowodanów: owies, makaron durum lub razowy, brązowy ryż Tłuszcze- 15g, 17% dziennego zapotrzebowania Źródło tłuszczy: oliwa z oliwek, olej lniany, orzechy Dodatki(nie wliczane w bilans): [...]
[...] naturalnie bezglutenowych (np. kasza jaglana z prosa, gryczana), płatki ryżowe, skrobia kukurydziana, ryżowa i z tapioki, gotowe mieszanki mączne bezglutenowe, pieczywo i makarony z mąk bezglutenowych wykonane samodzielnie oraz kupne oznakowane znakiem „przekreślonego kłosa”, kaszki dla dzieci ryżowe i kukurydziane, chrupki kukurydziane, [...]